Mijloace de identificare electronică, prezentate de certSIGN la GoTech World 2022: ”Toate datele sunt exclusiv sub controlul tău” – VIDEO

Mijloace de identificare electronică, printre care semnătura electronică și identitatea digitală certME (certme.ro), au fost prezentate de compania certSIGN în cadrul evenimentului GoTech World 2022.

”Noi suntem obișnuiți cu prezența la GoTech World. Este cel mai importat eveniment de profil și încercăm de la ediție la ediție să venim cu noutăți și să vedem la firul ierbii de ce are nevoie piața, care sunt tehnologiile, dincolo de ce știm noi deja. De fiecare dată ne pregătim din timp pentru acest eveniment”, a declarat Aurel Meiroşu, manager de dezvoltare la certSIGN, pentru newsbucuresti.ro.

Acesta transmite că transformarea digitală este pe buzele tuturor, iar fiecare o privește așa cum îl avantajează.

”Toată lumea are nevoie de proiecte în zona de transformare digitală”

”E clar că ne dorim să fim mai eficienți, toată lumea are nevoie de proiecte în zona de transformare digitală. La finalul zilei trebuie să fii mai eficient, trebuie să îți crești numărul de clienți, să îți mărești portofoliul, să fii mai sigur decât în momentul de față, credem că este la fel de important să rămâi la fel de responsabil, atât tu cât și partenerii”, a explicat acesta.

certSIGN are o paletă largă de servicii în zona identificării electonice, printre care semnătura electronică și identitatea digitală.

Potrivit reprezentantului certSIGN, semnătura electronică este un instrument care a început să își dovedească utilitatea ”mai mult decât am încercat noi să împingem trendul asta, dar este o chestiune naturală să crească adopția.”

Avem soluții care îți permit să semnezi de pe mobil sau laptop, din absolut orice loc în care te afli și astfel să fii responsabil, a completat Meiroşu.

Noutatea la certSIGN este identitatea digitală care vine tot dintr-o zonă reglementată la nivel european, fiind recunoscută implicit și la nivel național.

Astfel, identitatea digitală obținută în urma unui proces de eliberare, online sau offline, este echivalentă cu prezența fizică. Mai exact, utilizatorul are o aplicație pe telefon ținută în condiții de maximă securitate, în baza căreia se poate identifica electronic la orice furnizor de servicii.

”Urmare a acestei identificări și a faptului că are un nivel ridicat de încredere, utilizatorul poate să facă onboarding la bancă sau la un furnizor de utilități, poate să solicite o semnătură calificată”, a completat sursa citată. De asemenea, un furnizor de servicii poate să elibereze o semnătură, se poate accesa un serviciu electronic al unei instituții publice, al unei primării.

Concret, ”identitatea ta este transpusă în mediul electronic”, cel mai sigur element constă în faptul că toate datele sunt exclusiv sub controlul tău și poți să folosești identitatea în mai multe situații, explică Aurel Meiroşu.

Aplicația este disponibilă deja, este primul și singurul serviciu de acest fel reglementat la nivel european în România, iar certSIGN a demarat o serie de proiecte pe care le discută în zona financiar-bancară sau în cea de utilități.

”Ne bucurăm că zona administrației publice locale a fost deschisă și receptivă la ceea ce urmează să se întâmple, pentru că acesta este viitorul. Momentan avem un proiect comun cu Primăria Sibiu”, a transmis reprezentantul companiei.

Fie că vorbim despre această identitate electronică sau de semnătura electronică, toate pornesc de la un cadru legal și asta este temelia pe care începi să construiești în funcție de nevoile pe care vrei să le rezolvi, mai spune Meiroşu. Astfel, efectele au recunoaștere legală.

”Valoarea adăugată este la consumatorul final”

”Putem spune ca am început ușor să ne adaptăm și noi pe alocuri, legislația națională la cea europeană, pentru ca legislația europeană, mai ales regulamentele sunt lege pentru fiecare stat membru, dar există nevoia de multe ori ca și la nivel național să mai reglăm anumite aspecte și se vede în zona asta o deschidere destul de mare.

Sunt lucruri care în final ajută piața sa aibă un nivel mai mare de încredere în astfel de servicii electronice, să crească adopția și până la urmă valoarea adăugată este la consumatorul final, fie că ești cetățean sau client al unei bănci, pentru că nu trebuie să te mai deplasezi, în aceleași condiții de securitate”, a completat Aurel Meiroşu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati