Mijloacele de transport în comun din București sunt din nou saune pentru călători

Valul de aer fierbinte a sufocat sâmbătă sudul și estul României, unde este cod galben de caniculă. În București s-au înregistrat 36 de grade la umbră, însă la soare a fost înfiorător, potrivit stirileprotv.ro.

De duminică se răcește simțitor. Nu sunt excluse nici ploile puternice de vară.

51 de grade. Atât a indicat termometrul la orele prânzului într-o stație de autobuz. La fel de rău au stat lucrurile și în mijloacele de transport public fară aer condiționat.

Vatman: „Vă dați seama că sunt afară 30 de grade și la noi sunt 60. Apă am, dar nu e rece, se încălzește, ne facem datoria”.

Reporter: Câte ore?

Vatman: „8-9 ore”.

ReporterNumai pe căldură?

Vatman: Pe căldură!”

Într-un București plin de blocuri și cu puțină verdeață, cei care au ieșit din case la orele amiezii s-au pregătit pentru ce e mai rău.

Femeie: „De obicei port haine deschise la culoare, mă îmbrac să nu mă atingă soarele pe piele pentru că poate cauza arsuri, îmi acopăr capul, lichide cât mai multe.”

Administrația Națională de Meteorologie a instituit o atenționare cod galben de caniculă pentru sudul și sud estul țării.

Oana Catrina, meteorolog: „Cu alte cuvinte, în Muntenia, în jumătatea de sud a Moldovei, în zona continentală a Dobrogei și local în Oltenia disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.”

Si la Iași a fost extrem de cald, iar în Galați oamenii au căutat răcoarea fântânilor arteziene.

Femeie: „Cum fac față? Cu greu, dar asta este. Mai caut umbră.”

De duminică temperaturile scad și cu 8 grade și sunt posibile furtuni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati