Militarul care a căzut de pe cal pe 1 Decembrie, cercetat pentru că a stricat imaginea Jandarmeriei

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie este cercetat de procurori pentru că a “stricat grav” imaginea instituţiei. Superiorii susţin că atât militarul care a comis greşeala, dar şi un alt coleg al său au primit „presupunerea rezonabilă” că ar fi comis o infracțiune.

Ba mai mult, pentru că au stricat grav imaginea Jandarmeriei Române, cei doi vor fi dați în judecată şi obligaţi să plătească daune.

Imaginile cu bărbatul care a alunecat în timp ce încerca să se suie pe şa au devenit virale pe internet, iar de atunci instituţia a demarat o anchetă internă.

Conform unor surse din anchetă, militarul nu ar fi fost instruit, iar procurorii urmează să stabilească dacă el ştia să strunească un cal, scrie antena3.ro.

În plus, este posibil să fi fost chiar băut jandarmul. El nu a fost testat cu etilotestul atunci.

Direcţia de Jandarmi a sesizat Parchetul militar cu privire la incidentul produs de 1 Decembrie cu jandarmul care a căzut de pe cal. Dosarul a ajuns luni la Parchetul militar şi a fost înregistrat. S-a deschis dosar pentru încălcarea regulilor de însoţire şi securitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati