Ministerul Afacerilor Interne va organiza demonstrații de kickbox și karate în săptămâna Școala altfel

Ministerul Afacerilor Interne organizează, în contextul programului „Școala Altfel”, un eveniment informativ – educativ dedicat elevilor, joi, 9 noiembrie 2023, la sediul central al ministerului din Piața Revoluției, nr. 1 A, București, se anunță într-un comunicat.

Preșcolarii și elevii claselor primare, gimnaziale ori de liceu, alături de însoțitori (profesori, părinți, bunici sau orice altă persoană majoră care are asupra ei un act de identitate) au ocazia să viziteze clădirea Ministerului Afacerilor Interne, să interacționeze cu specialiști de la diverse structuri, să vadă dispozitivele, autospecialele și motocicletele folosite în misiunile structurilor operative.

Invitația este un pretext pentru discuții (constructive), provocare la cunoaștere reciprocă ori (re)descoperire și o dovadă a faptului că structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt transparente, deschise la dialog și într-un proces natural de adaptare la cerințele sociale reale.

Institutul de Cercetare și Prevenire al Criminalității din cadrul Poliției Române aduce în atenție necesitatea activităților preventive, prin jocuri, concursuri tematice ori sesiuni informativ-preventive pe teme, cum ar fi prevenirea victimizării minorilor, prevenirea criminalității informatice, prevenirea violenței domestice, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog propun activități interactive cu elevii, de prevenire și informare cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de droguri, în timp ce angajații Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane le vor vorbi elevilor despre cum poate fi prevenit traficul de persoane.

Specialiștii Poliției Române le vor prezenta vizitatorilor tehnica folosită pentru intervenții și acțiuni speciale, roboțelul pirotehnic sau trusele criminalistice.

Polițiștii de la Direcția Rutieră vor prezenta aparatele pentru testarea șoferilor care au consumat alcool, iar pentru a înțelege pericolul conducerii vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor interzise, elevii pot testa ochelarii care simulează efectul vizual al consumului de alcool sau droguri.

Într-o lume a provocărilor diverse, un deosebit interes prezintă activitățile propuse de Direcția Siguranță Școlară: ateliere, jocuri și interacțiuni cu rol în dezvoltarea abilităților psiho-emoționale ale copiilor și adolescenților, desfășurate de către ofițerii psihologi.

Polițiștii bucureșteni vor prezenta exerciții demonstrative ale echipelor canine, respectiv folosirea câinilor de serviciu în misiuni antitero, detectare explozivi, pază și protecție persoane și obiective.

Pompierii vor oferi lecții de acordare a primului-ajutor și vor prezenta echipamentele necesare intervenției pentru salvarea persoanelor de la înălțime și cele folosite în cazul producerii unui cutremur.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă un exercițiu de îndemânare executat de jandarmii din cadrul Gărzii de Onoare și să asculte un mini-concert de fanfară susținut de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Nu vor lipsi nici caii Jandarmeriei.

De la standul Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări, cei mai tineri vizitatori pot obține specimene personalizate de permise de conducere, iar de la colegii de la Direcția Generală de Pașapoarte vor învăța mai multe despre elementele de siguranță ale documentelor românești de călătorie.

Securitatea cibernetică și prezentarea propriei activități sunt teme ale discretei și misterioasei Direcții Generale de Protecție Internă.

Poliția de Frontieră prezintă tehnica de supraveghere a granițelor naționale, în timp ce Inspectoratul General de Aviație va prezenta, firesc, unul dintre elicopterele din dotare.

Se pot obține și specimene de cărți de identitate pentru o zi, specialiștii Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor fiind dispuși să le elibereze copiilor, indiferent de vârstă.

Și pentru că este un bun prilej de a identifica potențiali colegi, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” își prezintă oferta educațională. În plus, studenții vor face demonstrații de kickbox și karate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati