Ministerul Agriculturii a încasat 69,27 milioane euro de la Comisia Europeană, rambursări pentru plăţi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a încasat miercuri 69,27 milioane euro, reprezentând rambursarea de către Comisia Europeană a plăţilor directe efectuate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în cursul lunii februarie, transmite agenția de presă News.ro.

”Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a încasat, în data de 05.04.2023, suma de 69,27 milioane euro, reprezentând rambursarea de către Comisia Europeană a plăţilor directe efectuate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în cursul lunii februarie 2023”, informează ministerul.

Aceste sume se adaugă celor încasate de la începutul anului 2023, respectiv 1,87 miliarde euro, valoarea totală a rambursărilor efectuate de către Comisia Europeană pentru activităţile aflate în sfera de responsabilitate a MADR în anul 2023 fiind de 1,94 miliarde euro.

„Avem tot timpul în preocuparea noastră sprjinirea fermierilor, aducem în ţară fiecare euro pus la dispoziţia agriculturii şi dezvoltării rurale de către Uniunea Europeană. Suntem în graficul asumat privind accesarea fondurilor europene şi vom continua pe acest drum al acordării la timp a subvenţiilor necesare, utile şi cuvenite”, a declarat ministrul Petre Daea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati