Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului promovează România la târgul IMEX Frankfurt

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului ( MAT) va fi prezent, în perioada 23-25 mai, cu stand naţional, la Târgul Internaţional de Turism IMEX Frankfurt, Germania, informează luni instituţia, printr-un comunicat. 

  • O premieră pentru echipa MAT constă în promovarea în rândul participanţilor străini a Festivalului „George Enescu”.

Considerat cel mai important eveniment de profil din lume, târgul, dedicat industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences Exhibitions), reuneşte specialişti, atât din domeniul turismului, cât şi din sectorul de organizări evenimente, în cadrul căruia vor fi prezentate publicului o serie de servicii şi soluţii de afaceri, servicii de călătorie, servicii şi soluţii de gestionare a evenimentelor.

„Participarea României la târgul IMEX de la Frankfurt 2023 reprezintă un pas important în promovarea potenţialului ţării noastre în acest domeniu şi, implicit, în atragerea investiţiilor în industria turismului de evenimente. Piaţa germană reprezintă o piaţă prioritară pentru promovarea turismului românesc, Germania ocupând primul loc între ţările emiţătoare de turişti pentru România! Ţara noastră oferă servicii de înaltă calitate, locaţii şi facilităţi moderne, devenind, astfel, o destinaţie atractivă pentru organizarea evenimentelor de profil. Suntem hotărâţi să demonstrăm acest potenţial şi participanţilor internaţionali!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, începând cu participarea României la IMEX Frankfurt 2023, orice operator economic de profil care doreşte să promoveze destinaţia în afara României şi să îşi extindă afacerea către turiştii străini poate să depună documentaţia pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT, acordat în baza Schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism, la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile la care participă în străinătate Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

  • „Aşa cum anunţam la începutul lunii mai, IMEX Frankfurt 2023 dă startul târgurilor internaţionale de turism în cadrul cărora operatorii economici au posibilitatea să promoveze destinaţia turistică România, beneficiind de decontare, de la bugetul de stat, a cheltuielilor de participare. 7,4 milioane lei reprezintă valoarea estimată a ajutoarelor ce pot fi acordate în acest an unui număr de aproximativ 200 de beneficiari. Aşadar, invit toţi operatorii din turism să depună documentaţia aferentă, pentru a putea beneficia de ajutorul financiar nerambursabil din partea MAT!”, a subliniat Constantin-Daniel Cadariu.

România participă la ediţia din acest an a IMEX Frankfurt cu un stand de 54,62 mp. Alături de specialiştii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, la standul României vor fi prezenţi şi membri ai agenţiilor de turism specializate în turismul de tip MICE, precum şi reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Timişoarei, Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Primăriei Buşteni. În cadrul evenimentului, MAT va prezenta oferta MICE a ţării noastre şi va oferi informaţii suplimentare celor interesaţi.

O premieră pentru echipa MAT constă în promovarea în rândul participanţilor străini a Festivalului „George Enescu”. Cea de-a 26-a ediţia a festivalului se va desfăşura în perioada 27 august – 24 septembrie 2023, la Bucureşti, şi va reuni peste 3.500 de artişti, 150 de solişti şi 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 ţări şi nu mai puţin de 9 orchestre româneşti. „Generozitate prin muzică” este sloganul festivalului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati