Ministerul Cercetării a lansat apelul pentru Bursele „Marie Sklodowska-Curie”

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat miercuri apelul pentru burse individuale „Marie Sklodowska-Curie”, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare de 8 milioane de euro.pnrr

Toţi cercetătorii cu titlul de doctor, cetăţeni UE, posesori ai unui certificat Seal of Excellence obţinut în cadrul Orizont 2020 şi Orizont Europa, în perioada 2020 – 2022, care au un punctaj de cel puţin 85%, dar nu au obţinut finanţare europeană, pot aplica la apelul „I9. Sprijin pentru posesorii de certificate de excelenţă primite la competiţia pentru burse individuale Marie Sklodowska-Curie”, Componenta C9. Suport pentru Sectorul Privat, Cercetare, Dezvoltare şi Inovare.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării informează că valoarea maximă a unui proiect de tip „Burse individuale” („Individual Fellowship”) este de 141.768 euro brut, echivalent în lei, iar pentru un proiect de tip „Burse postdoctorale” („Postdoctoral Fellowships”) este de 149.568 euro brut, echivalent în lei.

„Am semnat astăzi ordinul pentru investiţia I9 din PNRR – competiţia pentru bursele Marie Sklodowska-Curie. România are nevoie de o infuzie de resursă umană de excelenţă, de know-how, fie că vine de la cercetătorii români din România, de la cercetătorii români stabiliţi peste graniţe sau de la cercetătorii din alte state membre UE. Lansăm acest apel pentru a da un imbold ecosistemului cercetării din România şi pentru a creşte atractivitatea sistemului naţional de cercetare, dezvoltare şi inovare. Sunt 8 milioane de euro investiţi în proiecte de top evaluate deja de experţi europeni, proiecte pe care dorim să le aducem în România”, a declarat ministrul Cercetării Sebastian Burduja.

Numărul maxim estimat de beneficiari este de 50, iar durata unui proiect este de 24 luni.

Depunerea proiectelor se va realiza într-o singură etapă, utilizându-se platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro şi se va aplica principiul „primul venit, primul servit”, până la epuizarea fondurilor sau cel târziu până la 31 decembrie 2023.

„Pentru a fi considerate eligibile, cererile de finanţare trebuie să fie complete la momentul încărcării în platforma de depunere online, nefiind admise completări ulterioare. Cererile de finanţare incomplete la momentul aplicării vor fi declarate neeligibile”, se explică în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati