Ministerul Culturii, prezent la Târgul Internaţional de Carte de la Istanbul

Ministerul Culturii va participa la cea de a 39-a ediție a Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, Turcia, desfășurat anul acesta între 3 și 6 decembrie.

  • Prezența României la acest eveniment a devenit o tradiție, după ce, în anul 2015, ţara noastră a avut statutul de invitat de onoare a târgului. 

Autorii invitați de către Ministerul Culturii la ediția din acest an a târgului sunt Horia Gârbea, Dan Lungu și Robert Șerban. Aceștia vor participa la prezentări și dezbateri pornind de la traducerile cărților lor în limba turcă, precum și de la teme curente. La invitația Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul, una dintre aceste întâlniri se va bucura de prezența autorilor turci Erkut Tokman, Osman Bozkurt și Ayșe Övür.

Moderarea și traducerea vor fi asigurate de către Arzu Ören, în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul.

Târgul Internațional de Carte de la Istanbul revine după o pauză de trei ani, cauzată de pandemie, iar motto-ul pentru acest an este „Magica lume a cărților”.

Standul naţional va fi situat în secțiunea dedicată participanților internaționali.

Programul complet al evenimentelor românești din cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Istanbul, din perioada 3 – 6 decembrie 2022, este următorul:

Sâmbătă, 3 decembrie 
12.00 – 14.00 | Standul României
Autorii români se întâlnesc cu cititorii turci. Prezentări ale aparițiilor în limba turcă aparținând celor trei autori
Participă: Horia Gârbea, Dan Lungu, Robert Șerban.
Moderare și traducere: Arzu Ören
Organizatori: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român Istanbul

Duminică, 4 decembrie
11.00 – 12.00 | Standul României
Dezbatere: literatura română şi turcă înainte și după pandemie
Participă: Horia Gârbea, Dan Lungu, Robert Șerban și poeții și scriitorii turci Erkut Tokman, Osman Bozkurt și Ayșe Övür
Moderare și traducere: Arzu Ören
Organizatori: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român Istanbul

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati