Ministerul Culturii realizează o analiză privind cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în instituţiile culturale

0
290

Ministerul Culturii a anunţat marţi că realizează o analiză privind cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în instituţiile culturale, în special în rândul artiştilor şi lucrătorilor tehnici.

„Având în vedere transmiterea comunitară foarte accentuată şi semnalarea răspândirii cazurilor şi printre reprezentanţii sectorului cultural, ministerul face un apel la responsabilitatea angajaţilor şi angajatorilor din domeniu, pentru ca evenimentele culturale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pentru ei şi public”, a transmis instituţia, fără a oferi mai multe detalii despre analiza anunţată, scrie news.ro.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut săptămâna trecută o întâlnire de lucru, la nivel de Guvern, cu reprezentanţii diverselor organizaţii şi instituţii culturale pentru a discuta despre măsurile sanitare suplimentare şi cele economice care pot fi luate în această perioadă.

„Prevenţia trebuie să fie mai presus de orice, mai ales în lipsa unui vaccin şi a unui tratament dedicat. Astăzi, 13 octombrie, este şi Ziua internaţională pentru reducerea riscului dezastrelor, declarată de ONU, care ne prinde chiar într-un astfel de context. Pandemia de coronavirus este chiar un dezastru care poate fi diminuat doar prin implicarea fiecăruia dintre noi şi prin respectarea tuturor regulilor şi măsurilor de siguranţă. Este o dovadă clară că trebuie să fim pregătiţi pentru orice fel de scenariu, aşa încât să putem preîntâmpina cele mai grave situaţii”, a declarat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.