Ministerul de Externe scoate la concurs 24 de posturi consulare vacante

Ministerul de Externe anunță, pe site-ul instituției, un concurs de admitere în Corpul diplomatic și consular al României pentru ocuparea a 24 de posturi consulare vacante pentru profilul Afaceri Consulare.

Potrivit anunțului MAE, calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere, de persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • are dreptul să ocupe o funcție publică, conform prevederilor Constituției și legilor în vigoare;
  • se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituție și în legile în vigoare;
  • nu face parte din partide politice;
  • a urmat studii superioare de lungă durată la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, recunoscută de ministerul de resort în domeniul educației;
  • cunoaște două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză;
  • are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate;
  • nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni;
  • nu este incompatibilă cu dobândirea calității de membru al Corpului diplomatic și consular al României.

Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma https://cariera.mae.ro/, de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Carieră – „Oportunități de angajare”, în perioada 9-18 mai 2022.

Instrucțiunile în vederea înscrierii prin intermediul platformei https://cariera.mae.ro/, la concursurile de admitere în Ministerul Afacerilor Externe pot fi accesate AICI.

Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 9 mai 2022 (ora 00:00:00, ora României) –18 mai 2022 (ora 23:59:59, ora României).

În bibliografia de concurs figurează și un discurs al ministrului Bogdan Aurescu

În bibliografia de concurs, care poate fi consultată pe site-ul MAE, pe lângă diverse legi și convenții internaționale figurează și un discurs al ministrului de externe, Bogdan Aurescu, dresat în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române din 2021.

Sursa: Captură MAE

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati