Ministerul Digitalizării: NASA și astronauții internaționali vor veni în România în luna iunie

NASA și astronauții internaționali vor veni în România în luna iunie. Împreună vom sărbători viitorul explorării spațiului, anunță Ministerul Digitalizării într-un comunicat de presă.

Space for a Better World și OP Global Events, sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, organizează în perioada 11-14 iunie, la București, evenimentul AIM HIGHER ROMANIA, cu participarea extraordinară a următorilor astronauți: Nicole Stott, NASA Astronaut, Aquanaut & Artist, Dumitru Prunariu – cosmonaut român, Sara Sabry – primul și singurul astronaut din Africa, Michael Lopez-Allegria, NASA și astronaut Axiom (online) și dr. Soyeon Yi, primul și singurul astronaut din Coreea de Sud, specializat în biotehnologie (online).

Detalii despre evenimentele AIM HIGHER ROMANIA :

11 și 12 iunie – Space Days Romania din cadrul POLI SpaceFest: eveniment public pentru toate
vârstele, organizat și găzduit de Universitatea POLITEHNICA din București;
– 13 iunie – ora 8-17 – B2B Space & Tech Innovation Summit: eveniment dedicat discuțiilor despre beneficiile misiunilor spațiale, afacerilor aerospațiale, antreprenoriatului, inteligenței artificiale, oportunităților de investiții, agriculturii, securității cibernetice, diversității și incluziunii în domeniul aerospațial și tehnologic – Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu, Intrarea C1;
– 14 iunie – ora 18 – AIM HIGHER Gala – Hotel Athenee Palace – Intercontinental

Detalii evenimente și oportunități foto-video:

  • Zilele de 11-12 iunie vor fi parte dintr-un eveniment public, găzduit și organizat de Universitatea POLITEHNICA din București, POLI SpaceFEST, cel mai mare eveniment din România dedicat explorării spațiului cosmic și oportunităților pe care acesta le oferă. Evenimentul va include de la întâlniri organizate pentru publicul prezent la POLI SpaceFEST cu cei trei astronauți prezenți, sesiuni de întrebări și răspunsuri, activități practice și construirea unei opere de artă spațială uriașă pe terenul Universității POLITEHNICA din București, până la traiectorii pentru o carieră în domeniul spațial, concursuri pentru elevi și studenți sau activități pentru întreaga familie, tehnologii inovative, experiențe spațiale cu ajutorul VR și AR, demonstrații de robotică, rachete. (Accesul este liber pentru reprezentanții presei).
  • Ziua de 13 iunie, organizată la Palatul Parlamentului, va cuprinde B2B Space & Tech Innovation Summit cu discuții în grup care evidențiază subiecte precum afacerile spațiale, antreprenoriatul, agricultura, energia, inteligența artificială, securitatea cibernetică, dezvoltarea de afaceri și oportunități de investiții, dezvoltarea forței de muncă, precum și discuții despre incluziune în spațiu și despre tehnologia necesară. (Accesul presei acreditate la Palatul Parlamentului se va face pe baza legitimației de presă, restul reprezentanților mass-media sunt rugați să prezinte AHR_Ecuson și să confirme prezența, până luni, 12 iunie, ora 14, la adresa de e-mail comunicare@research.gov.ro).
  • Ziua de 14 iunie, GALA AIM HIGHER, cu tema „Cosmic Chic”, o ceremonie de premiere pentru fiecare astronaut prezent la eveniment. (Accesul este liber pentru reprezentanții presei).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati