Ministerul Educației anunță programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19

Ministerul Educatiei a transmis ca, până luni,  fiecare unitate de învățământ preuniversitar să desemneze o persoană responsabilă cu înregistrarea pe plaforma alocată campaniei de vaccinare, cu centralizarea datelor de identitate și cu programarea la vaccinare a personalului din școala respectivă.

Ministerul Educației, solicitare către inspectoratele școlare

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educatiei.

Angajații din sistemul de Educație care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19:

  • Angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevi.
  • Angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Până luni, 18 ianuarie, ora 16.00, fiecare unitate de învățământ preuniversitar trebuie să trimită inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București numele, funcția și datele de contact ale persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, urmând ca până marți, 19 ianuarie, ora 12.00, inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București să transmită situația către Ministerul Educației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati