Ministerul Educației discută cu cel al Fondurilor Europene cu privire la „Prima de carieră didactică”. Cum vor primi profesorii banii?

0
225
unsplash

Reprezentanții Ministerului Educației au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar și ai operatorului economic care gestionează măsurile de susținere a activității didactice emise sub forma suportului electronic pentru a clarifica o serie de aspecte privitoare la „Prima de carieră didactică” prevăzută de OUG nr. 58/2023.

Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri sunt disponibile inclusiv pe canalele de comunicare ale Ministerului Educației și ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Sunt clarificate o serie de aspecte privind:

  • Modalitatea de alimentare a cardurilor.

  • Situația în care o persoană este încadrată greșit într-o categorie de personal sau nu a primit cardul.

  • Perioada de valabilitate a sumelor încărcate pe card.

  • Documentele necesare pentru justificarea financiară a unor părți din prima de carieră didactică.

După finalizarea distribuirii cardurilor pentru prima didactică, vor fi transmise informații suplimentare privind cardurile pentru carieră profesională.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a gestionat contractarea serviciilor pentru emiterea tichetelor, iar livrarea acestora a fost realizată de Compania Națională „Poșta Română” S.A.

Reamintim, conform OUG nr. 58/2023, personalul din învățământ beneficiază de următoarele prime:

  • Prima de carieră didactică (1.500 de lei) pentru personalul didactic și didactic auxiliar aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat.

  • Prima de carieră profesională (500 de lei) pentru personalul nedidactic aflat în activitate în anul școlar 2022 – 2023 în învățământul preuniversitar și universitar de stat.

Livrarea, emiterea tichetelor și stabilirea operatorilor economici eligibili privind utilizarea fondurilor din prima de carieră didactică și prima de carieră profesională sunt atribuții care, potrivit OUG nr. 58/2023, implică activitatea unor terțe instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.