Ministerul Mediului a comasat două agenții, desființând 371 de posturi

Guvernul a decis, joi, fuziunea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, creând astfel Agenţia Naţională pentru Mediu şi Arii Protejate.

  • Noua instituție va fi condusă de un secretar de stat și va avea un total de 2.001 posturi, cu 371 mai puține față de structurile anterioare.

„Așa cum am promis, reformăm instituțiile și în domeniul mediului. Reducem numărul demnitarilor, eficientizăm activitatea, comasăm instituțiile din teritoriu. Am luat această decizie, în vederea asigurării unei gestionări unitare a procedurilor de emitere a actelor de reglementare în domeniul mediului, precum și pentru administrarea durabilă a ariilor naturale protejate. Această nouă instituție are rolul de a scurta termenele și de a eficientiza procedurile de avizare, care în prezent sunt foarte greoaie și complicate.”, a subliniat ministrul Mircea Fechet.

𝐀𝐍𝐌𝐀𝐏 𝐯𝐚 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐮 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢:

👉 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐫𝐢𝐢 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐭𝐞 – va asigura administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate prin îndrumare metodologică și coordonarea activităților de monitorizare a acestora.
👉 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐄𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐈𝐦𝐩𝐚𝐜𝐭 𝐬̦𝐢 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮 – va reuni structurile tehnice, la nivel de direcții, care furnizează informații în procedura de emitere a actelor de reglementare, respectiv: Direcția Controlul Poluării și Direcția Economie Circulară și Managementul Deșeurilor.
👉 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐌𝐨𝐧𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐋𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 – are în subordine: Direcția Centru Evaluare Calitate Aer, Direcția Laboratoare Naționale de Referință.

ANMAP va avea 41 de direcții județene pentru mediu și Direcția pentru Mediu a municipiului București, urmând ca atât firmele, cât și cetățenii să dialogheze cu o singură entitate.

Această măsură face parte dintr-un proces de eficientizare a administrației, care include și reducerea a 15 posturi de secretari de stat și a 5 posturi de secretari generali adjuncți, în mai multe ministere.

Printre ministerele vizate de aceste reduceri se numără: Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Mediului, Ministerul Justiţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati