Ministerul Mediului: Plângere penală și amendă de 115.000 de lei pentru poluarea din Periș

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au amendat proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periș, județul Ilfov, cu suma de 115.000 de lei pentru incendiul produs în ultimele două zile și care a afectat puternic aerul din zona de nord a Bucureștiului.

De asemenea, SC Klevek Company SRL s-a ales și cu plângere penală. Operatorului i-au fost dispuse măsuri de ecologizare a perimetrului, cu termen de finalizare 30 iunie 2020. Cu puțîn timp în urmă, incendiul a fost stins de echipele ISU. Zona este încă supravegheată de două autospeciale și de laboratorul mobil de monitorizare a calitățîi aerului, informează Ministerul Mediului, scrie Ziare.com.

„În ultima vreme ne confruntăm cu multe incendieri ale vegetației, deșeurilor și chiar anvelopelor, aceste fapte având autori necunoscuți. Acestea sunt extrem de periculoase pentru populație pentru că îi creează un mare disconfort și riscă să pună în pericol chiar viață sau bunurile acesteia. Riscul este cu atât mai mare cu cât cei care ard miriștile nu asigura și supravegherea și, de cele mai multe ori, aceste incendii scapă de sub control și se extind. Suntem în plină pandemie de coronavirus.

E important să avem cu toții conștiința de mediu înainte de a incendia deșeuri, anvelope sau vegetație. Să facem orice care ne poate face trecerea mai ușoară prin această perioada. Vreau să înțeleagă toată lumea că autorii acestor incendii, dar și proprietarii terenurilor incendiate, sunt direct răspunzători pentru disconfortul provocat populației și pentru daunele de mediu produse. Sesizarea penală în cazul de la Periș mi se pare o măsură justă”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati