Ministerul Mediului recomandă locuitorilor din Voluntari să limiteze orice activitate în aer liber

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zona Voluntari indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați, iar Ministerul Mediului recomandă locuitorilor din zonă să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului, scrie antena3.ro.

”Incendiu puternic cu degajări mari de fum în Voluntari (Ilfov), izbucnit în această după-amiază.

Comisarii de la Garda Națională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului.

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15…20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și de ușoară deplasare către vest, sud-vest.

Echipamentele de măsurare a calității aerului din zonă (stațiile B-26 și B-27) indică deja concentrații mai ridicate decât normal la unii dintre poluanții monitorizați. Pentru o analiză mai exactă a concentrațiilor în zona producerii incendiului, Agenția pentru Protecția Mediului București a mobilizat la fața locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populația din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului și să urmărească evoluția concentrațiilor pe aplicația Calitate Aer”, scrie Ministerul Mediului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati