Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravi în spitalele COVID

Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir, Tocilizumab şi Favipiravir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 5191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg. care vor ajunge în 72 de spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare.

Ministerul Sănătăţii a semnat cu furnizorul un contract pentru 1500 de flacoane de 80 mg. si 40 de flacoane de 200 mg. de Tocilizumab. Mâine dimineaţă, direcţiile de sănătate publică vor putea începe să ridice medicamentul din depozitele S.C. Unifarm S.A. pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de boală.

De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donaţie dintre MS şi TERAPIA S.A. Cluj Napoca.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati