Ministerul Sănătății: „Foarte probabil” ca sportivul întors din Africa de Sud să fie infectat cu Omicron

0
314
sursa foto: Unsplash

Ministerul Sănătății anunță că rezultatele parțiale ale secvențierii probelor provenind de la jucătorul echipei de rugby Știința Baia Mare arată că „este foarte probabil” să fie vorba de varianta Omicron, scrie digi24.ro.

Jucătorul, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2 săptămâna trecută.

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, precizează ministerul Sănătății.

Sportivul este vaccinat și nu manifestă simptome.

Dacă se confirmă rezultatul secvențierii, sportivul din Baia Mare ar fi al treilea caz confirmat de infecție cu varianta Omicron. Primele două cazuri au fost confirmate sâmbătă.

Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud, o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.