Ministerul Sănătăţii prelungeşte programările pentru vaccinarea personalului medical din Etapa 1

0
166
sursa foto: Guvernul Romaniei

Ministerul Sănătăţii a prelungit perioada în care personalul din sistemul sanitar se poate programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Autoritățile au anunțat, iniţial, că programările pentru Etapa 1, vaccinarea personalului medical, se închid în data de 8 ianuarie.

În ultima zi, vineri, când trebuia să se închidă programările pentru Etapa 1, Ministerul Sănătății se răzgândește și ia decizia să prelungească programările pentru vaccinarea personalului medical.

„…atât activitățile de programare, cât și activitățile de vaccinare pentru personalul din etapa 1 continuă, iar programarea cât mai rapidă a persoanelor din etapa 1 facilitează buna desfășurare a activităților de vaccinare pe baza estimărilor cât mai riguroase a numărului de persoane și a necesarului de vaccin pentru fiecare centru de vaccinare”, se arată în documentul emis de Ministerul Sănătății.

Continuarea programării arată că personalul medical din sistemul sanitar s-a imunizat într-o mică măsură și că există probleme cu estimarea numărului celor care vor să se vaccineze. Acestea duc la dificultăți în ce privește stabilirea necesarului de vaccin pentru fiecare centru.

Decizia de prelungire vine după ce joi un angajat al Ministerului Sănătății a trimis spitalelor o somație greșită prin care le anunța că vineri, la ora 20:00, trebuie încheiată prima etapă a vaccinării.

Ulterior, după câteva ore, ministerul a trimis o rectificare, în care preciza că până vineri trebuie să se încheie doar programările în vederea vaccinării personalului medical, dar după cum vedem şi această decizie a fost întoarsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.