Ministerul Transporturilor se spală pe mâini în chestiunea Trenului Regal închiriat pentru chef cu lăutari

Ministerul Transporturilor nu poate opri închirierea Trenului Regal pentru o petrecere cu ,,șpriț și lăutari” programată de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, deciziile privind Societatea de Turism feroviar fiind strict în responsabilitatea lichidatorului judiciar, Gabriel Iorgulescu, potrivit unor precizări pe care ministerul le-a trimis luni, potrivit economedia.ro.

Trenul Regal, un simbol pentru istoria națională este închiriat joi, 1 Decembrie pentru un chef privat cu 80 de invitați, costul total fiind de 40 000 Euro.

Casa Regală a catalogat petrecerea în Trenul Regal ca fiind ,,aproape o blasfemie”, iar istoricul Alexandru Muraru, deputat PNL și consilier al premierului Ciucă i-a cerut încă de sâmbătă ministrului Grindeanu să vină cu explicații și să intervină pentru a opri ofensa adusă.

Precizările Ministerului Transporturilor : ,,În ceea ce privește Societatea Feroviară de Turism SFT – CFR SA, conform înregistrărilor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, în data 27.06.2018 a fost numit în calitate de lichidator judiciar CII Iorgulescu Gabriel. Menționăm că potrivit art. 64 lit. b) din Legea nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare: ,,Principalele atribuții ale lichidatorului judiciar, în cadrul prezentului capitol, sunt :

b) conducerea activității debitorului;” În aceste condiții, ținând cont de situația juridică a societății, reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nu pot interveni în actul decizional al lichidatorului judiciar, iar în situația în care prin deciziile luate este afectat scopul pentru care acesta a fost numit, îi sunt aplicabile prevederile legale aferente.” a transmis luni, ministerul Transporturilor.

Cum a ajuns Trenul Regal al României să fie închiriat cu 40.000 de euro pentru un chef cu lăutari de Ziua Națională

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati