Ministerul Turismului din Israel: Ţara Sfântă a înregistrat o creştere cu 39% a turismului culinar

Studiile arată că turismul gastronomic a devenit o forţă motrice în industria turismului, tot mai mulţi turişti căutând experienţe culinare autentice şi unice în timpul călătoriilor lor. În Israel, s-a înregistrat cu o creştere de 39% a turismului culinar în ultimii cinci ani. Conştienţi de acest trend, operatorii din industria turismului au recunoscut potenţialul pe care bucătăria israeliană îl are în atragerea şi fidelizarea turiştilor, anunță Ambasada Israelului în România.

Conform unui raport publicat de World Food Travel Association, Israelul este clasat printre primele zece destinaţii turistice culinare din lume. Acest lucru subliniază faptul că gastronomia israeliană a devenit din ce în ce mai populară şi recunoscută la nivel internaţional. Preparatele tradiţionale israeliene sunt o îmbinare iscusită între bucătăriile mediteraneană, orientală şi evreiască. O combinaţie de arome, texturi şi influenţe culturale se regăsesc în fiecare farfurie.

Un exemplu emblematic este hummus-ul, o pastă delicioasă din năut, ulei de măsline şi tahini, servită alături de pâine proaspătă. Shawarma, un fel de mâncare cu carne de pui sau de vită, condimentată şi servită în pâine pita, este o altă specialitate populară în Israel. Falafel-ul, chifteluţe crocante din năut şi mirodenii, şi sabich-ul, un sandviş cu felii de ouă fierte, vinete prăjite şi salată, sunt preparate apreciate de localnici şi turişti deopotrivă.

Trenduri pentru turismul culinar în Israel în 2023

1.Turismul culinar sustenabil

În 2023, se preconizează că va creşte interesul turiştilor pentru experienţe culinare sustenabile în Israel. Turiştii vor fi mai interesaţi să descopere restaurante şi pieţe care promovează ingrediente locale, producţie eco-friendly şi practici de reducere a deşeurilor alimentare.

2. Explorarea bucătăriilor etnice

Israelul are o identitate culinară distinctă şi diversă, rezultat al influenţelor multiple din Orientul Mijlociu şi din întreaga lume. Această diversitate este percepută ca o resursă valoroasă pentru promovarea ţării ca destinaţie turistică.

În 2023, se aşteaptă ca turiştii să exploreze şi să se bucure de preparate tradiţionale şi autentice din diferite comunităţi, cum ar fi bucătăria arabă, etiopiană, yemenită şi evreiască. Prin evidenţierea preparatelor tradiţionale şi a restaurantelor de top, Israelul reuşeşte să atragă atenţia pasionaţilor de gastronomie şi să le ofere experienţe autentice şi memorabile.

3. Căutarea autenticităţii

Turiştii din 2023 vor fi tot mai interesaţi de experienţe autentice, iar aceasta se aplică şi în turismul culinar. Ei vor căuta restaurante şi pieţe locale autentice, unde să guste preparate tradiţionale şi să interacţioneze cu bucătari locali, pentru a înţelege mai bine cultura şi tradiţiile culinare israeliene.

Cei interesaţi de condimente exotice şi arome fascinante ar trebui să viziteze piaţa Mahane Yehuda din Ierusalim şi piaţa Carmel din Tel Aviv. Aceste pieţe vibrante sunt pline de standuri colorate, oferind o gamă largă de condimente autentice şi produse locale proaspete. Fie că vă doriţi să achiziţionaţi za’atar (un amestec tradiţional de ierburi şi condimente), sumac (o pudră roşie cu gust uşor acrişor) sau ras el hanout (un amestec marocan aromatic), aceste pieţe vă vor încânta simţurile şi vă vor permite să descoperiţi adevăratele comori ale bucătăriei israeliene.

4. Integrarea tehnologiei

Se aşteaptă ca tehnologia să joace un rol tot mai important în turismul culinar în Israel. De la rezervări online la aplicaţii mobile pentru găsirea celor mai bune restaurante şi recomandări personalizate, turiştii vor beneficia de inovaţii tehnologice pentru a-şi optimiza experienţele culinare în Israel. De exemplu, GoIsrael este aplicaţia oficială a Ministerului Turismului din Israel care oferă informaţii detaliate despre destinaţiile turistice, atracţiile principale, evenimentele, restaurantele şi cazările disponibile în Israel. De asemenea, are şi opţiuni de planificare a călătoriei, hărţi offline şi navigare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati