Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a semnat miercuri,  în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București după cutremurele devastatoare care au îndoliat țara. 
Ministrul Aurescu a reiterat, și cu acest prilej, profunda tristețe pentru pierderile de vieți omenești și a transmis solidaritatea autorităților române cu cele turce și cu poporul turc în aceste momente extrem de dificile. De asemenea, a urat însănătoșire grabnică celor răniți și a exprimat speranța că vor putea fi salvate cât mai multe persoane.
„Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre cei afectați de această tragedie, precum și spre cei care contribuie la eforturile de salvare aflate în desfășurare, între care și echipe de intervenție din România”, a arătat ministrul Aurescu în mesajul său, reiterând disponibilitatea României de a oferi sprijin poporului turc, în spiritul relațiilor strânse de prietenie dintre cele două țări.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, în cursul zilei de ieri, o convorbire telefonică cu omologul turc Mevlut Çavuşoğlu, în cadrul căreia a exprimat deplina compasiune pentru tragedia prin care trece poporul turc. La rândul său, ministrul turc de externe a mulțumit în mod deosebit omologului român pentru solidaritatea și sprijinul concret acordat de România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati