Ministrul Agriculturii dă asigurări că românii vor putea vinde porci de Crăciun

1
158
Unsplash

Românii vor putea să vândă porci în perioada Crăciunului. În acest sens, ordinul ANSVSA privind normele de aplicare a legii va fi modificat, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 

„În această dimineaţă am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul preşedinte, şi am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei, să poată fi mişcaţi, practic să poată fi valorificaţi de către persoanele fizice”, a declarat Forin Barbu, luni, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Va fi nevoie de o adeverinţă de la medicul veterinar

El a explicat că „valorificarea” de către persoanele fizice a porcilor se va face în baza unei adeverinţe de la medicul veterinar.

„Orice mişcare de porc, orice valorificare de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub îndrumarea unei adeverinţe. Mai mult, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de către medicii concesionari. Este gratuit acest serviciu, inclusiv medicamentaţia şi prestările de servicii sunt gratuite în România pentru persoanele fizice”, a declarat Barbu.

El a fost întrebat ce l-a determinat să revină asupra acestei măsuri, în condiţiile în care s-au vehiculat informaţii potrivit cărora persoanele fizice nu-şi vor mai putea vinde porcii crescuţi în gospodării.

„A fost dat un ordin, Ordinul 130/2023, de către ANSVSA. Ne-am dorit foarte mult, atât eu ca ministru, cât şi domnul premier Marcel Ciolacu să luăm această decizie. În dimineaţa aceasta am convocat toată conducerea, va fi modificat acest ordin, şi bineînţeles, persoanele fizice pot valorifica porcii în perioada sărbătorilor de Crăciun”, a declarat Barbu.

Întrebat ce se va întâmpla după această perioadă, acesta a precizat: „Ordinul rămâne în vigoare şi în perioada următoare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.