Ministrul Apărării: ”Sărbătorim, la 1 Decembrie, împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române”

1
302

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că ”România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere”, potrivit news.ro.

„Tocmai de aceea, românii îşi preţuiesc militarii şi îşi pun încrederea în ei”, a subliniat el.

”Sărbătorim, la 1 Decembrie, împlinirea celui mai mare deziderat al naţiunii române, marea reîntregire visată de generaţii întregi de patrioţi. Ei şi-au dedicat viaţa ţării, mulţi căzând la datorie în numele ei, pe câmpurile de luptă. Tuturor eroilor României, ştiuţi sau rămaşi anonimi, le datorăm respect şi veşnică recunoştinţă. Gândurile noastre se îndreaptă, astăzi, în primul rând, spre militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii, în condiţii dintre cele mai dificile sau care îşi fac datoria în ţară, în misiuni pentru care sunt gata permanent de acţiune. Prin jurământul sacru depus, ei s-au legat să pună în permanenţă Ţara şi Drapelul înaintea propriei vieţi”, a arătat ministrul Apărării, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale.

El s-a referit şi la încrederea pe care românii o au în Armată.

”România are o voce puternică şi un statut respectat în lume şi datorită rezultatelor remarcabile pe care militarii noştri le au alături de cei ai ţărilor aliate şi partenere. Tocmai de aceea, românii îşi preţuiesc militarii şi îşi pun încrederea în ei, încrederea că şi în aceste vremuri complicate pentru securitatea regiunii şi a lumii, Armata îşi va face datoria, ca şi până acum”, a subliniat Tîlvăr.

Ministrul Apărării a adăugat că trebuie omagiaţi veteranii de război, militarii în rezervă sau în retragere, ”asigurându-i că vom aprecia întotdeauna sacrificiile lor”. Totodată, el a mulţumit personalului civil al Ministerului Apărării Naţionale şi tuturor familiilor personalului.

”Cinstind Tricolorul, cinstim Naţiunea şi Ţara. De aceea, în această zi, mai mult ca oricând, nu doar militarii poartă cu mândrie drapelele la uniforme sau pe mijloacele de luptă, ci şi foarte mulţi români, acasă sau peste hotare, care îşi arată mândria de a fi parte a naţiunii noastre. Să ne bucurăm, aşadar, onorând un steag tricolor, în acordurile imnului naţional, de cea mai frumoasă zi a noastră, a românilor! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, a conchis Tîlvăr.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.