Ministrul Bogdan Aurescu a avut discuții cu omologul său francez la sosirea lui Macron pe Aeroportul Otopeni

Aeronava președintelui francez, Emmanuel Macron, a aterizat în această dimineaţă în România, la întoarcerea din vizita în China. Președintele Franței nu s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, însă au avut loc convorbiri între cei doi miniștrii de Externe, anunță Știrile TVR. 

Liderul francez a făcut o escală la Otopeni, dar nu s-a  întâlnit cu preşedintele Iohannis, întrucât nu a părăsit aeroportul. Oprirea s-a făcut pentru ca avionul prezidențal să fie alimentat cu kerosen.

Cu ocazia acestei escale, a avut loc însă o întâlnire între ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu și omologul său francez, Catherine Colonna. Cei doi oficiali au discutat despre situația securității regionale, dar și despre aspecte europene și bilaterale, potrivit unei postări a ambasadoarei Franței la București, Laurence Auer.

Preşedintele francez a efectuat zilele acestea o vizită de lucru în China. Macron a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele chinez Xi Jinping. Ulterior, cei doi oficiali au îndemnat la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt războiului rus în Ucraina.

Președintele Franței a venit ultima dată într-o vizită oficială în România în iunie 2022, când  a mers la  Baza Mihail Kogălniceanu și a avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati