Ministrul Burduja: Degeaba ai servicii publice electronice dacă nu ai cetăţeni care ştiu să le folosească

Degeaba ai servicii publice electronice dacă nu ai cetăţeni care ştiu să le folosească sau dacă n-ai funcţionari publici care ştiu să vină în întâmpinarea cetăţenilor prin aceste servicii, a declarat, vineri, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.

„Este un pas, cred, istoric pentru România, pentru că el marchează o premieră. De fapt, este prima dată când statul român tratează formarea de competenţe digitale într-un mod integrat şi vă mulţumesc că faceţi acest lucru. Aş puncta faptul că plecăm de la un ultim loc în indicele DESI. Este o realitate cunoscută pentru noi toţi, locul 27 din perspectiva competenţelor digitale şi de la conştientizarea faptului că degeaba ai servicii publice electronice atâtea câte sunt ele, mai multe sau mai puţine, dacă nu ai cetăţeni care ştiu să le folosească şi dacă n-ai funcţionari publici care ştiu să vină în întâmpinarea cetăţenilor prin aceste servicii electronice digitale”, a spus Burduja, potrivit Agerpres.

„Cred că 28% dintre români au competenţe digitale de bază, deci plecăm de la un nivel relativ redus”, a adăugat el.

Sebastian Burduja a participat la conferința de semnare a unui contract de implementare a investiţiei I19 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în vederea dezvoltării de competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati