Ministrul Culturii elaborează un program pilot pentru organizarea de spectacole în spații închise

Ministrul Culturii spune că elaborează două programe pilot care ar permite organizarea de spectacole în spații închise, la Opera Națională București și la Teatrul Național București. Astfel, s-ar urma exemplul Spaniei și Olandei, unde au fost implementate astfel de programe, după începerea pandemiei.

La spectacolele organizate de cele două instituții de cultură ar urma să poată participa persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală și pot face dovada că au dezvoltat anticorpi sau cei dispuși să se testeze înainte de spectacol.

Managerul Teatrului Nottara din București a comentat inițiativa ministrului Culturii. Marinel Țăpus este de părere că o soluție mai bună ar fi organizarea spectacolelor în aer liber, iar în programul pilot, pentru moment, lipsesc multe detalii și există o serie de întrebări, cu privire la programul spectacolului, la care specialiștii vor fi nevoiți să răspundă, scrie antena3.ro.

„Este un prim pas, pentru că se pun o grămadă de întrebări la care specialiștii ar trebui să răspundă. Printre ele ar fi: cine cumpără aceste teste, din ce bani. Nu cred că un spectator, plătind 40 – 45 de lei, în general la teatru se vine în doi, vor achiziționa și aceste teste. Cine vor face aceste teste, pentru că nu cred că angajații teatrelor au specializarea de a pune bețigașul în nasul spectatorilor.

Spectatorii mai sunt obligați să completeze declarațiile, pentru că atunci timpul la spectacol se mărește. Dacă rămânem în carantină, în București și în alte orașe din țară vineri, sâmbătă, duminică, la ce oră ar trebui să înceapă aceste spectacole. Pentru că la 18.00 se închide tot!

Dacă vom ajunge în carantină și în restul săptămânii, atunci cine va mai putea să vină la aceste spectacole. Să le punem la ora 15.00, cam la ce oră? Așa că dau un sfat decidenților: în mai oamenii nu mai vin la teatru, oamenii se duc la terase, în parcuri, de ce nu deschid posibilitatea de a juca în aer liber, așa cum a fost și anul trecut.

Acesta ar trebui să fie, nu programul pilot. Afară nu trebuie să fie atâtea restricții, deja avem de anul trecut experiența felului în care să ne organizăm și în care să aibă loc spectacolele.

Este cumplit să repeți fără să știi o dată a premierei!”, Marinela Țăpuș, managerul Teatrului Nottara din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati