Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu: Cel mai mare rău al ministerelor României post-decembriste, nu numai al Culturii, a fost lipsa de continuitate

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că, din informaţiile pe care le are, rotativa guvernamentală agreată prin protocolul coaliţiei va avea loc, el subliniind că portofoliul pe care îl deţine nu este trecut în acest protocol. „Cel mai mare rău al ministerelor României post-decembriste, nu numai al Culturii, a fost lipsa de continuitate”, spune ministrul. 

 

Întrebat sâmbătă, la Prima TV, dacă în luna mai va avea loc rotativa guvernamentală, ministrul Culturii a răspuns: „Din ce ştiu eu, şi constat că avem oameni serioşi care ne conduc, da”.
Întrebat, de asemenea dacă rămâne ministru după rotativă, ministrul a dat explicaţii în acest sens.
„Nu este trecut în protocol acest portofoliu la rotativă. Vă spun, şi nu pentru mine personal, pentru că sunt un tip destul de smerit raportat la funcţia pe care o ocup: cel mai mare rău al ministerelor României post-decembriste, nu numai al Culturii, a fost lipsa de continuitate. La Transporturi, probabil că Sorin Grindeanu e al treizecilea acuma. Eu sunt al 31-lea, am fost al 27-lea şi sunt 31-lea, şi sunt la al doilea mandat. E foarte greu să duci ceva până la capăt fragmentând, pentru că vine altcineva, are alte priorităţi, poate că nu gândeşte la fel”, a afirmat Lucian Romaşcanu sâmbătă, la Prima Tv.
El spune că principalul său proiect a fost acela de a avea bugetul necesar pentru a „mişca” fenomenul cultural. Romaşcanu mai spune că şi-a propus modificări legislative care vizează codul patrimoniului, statutul artistului, legea managementului cultural şi legea cinematografiei.

„Dacă reuşesc să le fac pe astea, şi am toate premisele să le pot face destul de repede, pot să zic că mi-am atins scopul”, adaugă Romaşcanu.
Sursa: News.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati