Ministrul Culturii trimite corpul de control la Teatrul Național

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, anunță că trimite corpul de control pentru a vedea cum cheltuie Teatrul Național București banii.

Directorul TNB, Ion Caramitru, a declarat că instituția se confruntă cu mari probleme financiare și că nu mai sunt bani suficienți pentru plata salariilor, motiv pentru care e nevoit să încheie contractele cu 54 de tehnicieni.

În replică, ministrul Culturii susține că anul acesta s-au alocat mai mulți bani, doar că actuala conducere a teatrului nu știe să-i gestioneze.

„Cu siguranță o să fac un control la teatru și asta nu trebuie privită ca o răzbunare pentru ceea ce se întâmplă, dar pur și simplu vreau să văd exact cum se cheltuiesc fondurile. Nu mi se pare normal să ieși în presă și să dezinformezi. Am auzit și o parte din informațiile făcute de dumneavoastră, legate de a da afară 54 de persoane din TNB. E vorba de o firmă care colaborează cu TNB, care are un anumit contract de prestări servicii cu TNB, o firmă care nu știu de ce a fost cândva angajată, când TNB ar fi avut astfel de angajați care ar fi putut să desfășoare activități.

Bugetul TNB e mai mare cu aproape un milion de dolari față de anul trecut. Eu doar atât am cerut domnului manager, să cheltuiască cu responsabilitate banii și să se gândească de cinci ori atunci când semnează un contract. E un punct de vedere pe care mi-l susțin. Nu văd de ce TNB trebuie să vândă biletele la spectacole printr-o firmă privată. Am înțeles că sunt printre cele mai mari prețuri la bilete din țară, dacă facem comparație cu alte teatre. Nu înțeleg de ce actorii fac grevă, atâta timp cât salariile lor aproape că au fost triplate”, a spus Breaz la Antena 3.

Artiștii organizează un protest intitulat #Demnitate, duminică seara, în Piața Victoriei

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati