Ministrul de interne, prima reacție după scandalul petrecerii cu polițiști și procurori din Capitală: „Am dispus înlocuirea ofițerului(…)am văzut că domnul polițist se luptă cu această pandemie din interior”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut luni dimineața primele declarații, în exclusivitate pentru Antena 3, despre scandalul din Poliție iscat după ce 27 de persoane, printre care șefi din Poliție și procurori au fost surprinși, vineri seara, în timp ce încălcau legea și participau la o petrecere într-un restaurant din centrul Capitalei.

„Cât timp voi fi în această înalta demnitate voi face tot ce depinde de mine să arăt că majoritatea polițiștilor, eu mi-aș dori toți, sunt profesioniști, respectă haina militară.

Și mi-aș dori că niciodată să nu fie pus semnul egal între anumite derapaje și instituții fundamentale în statul român: poliție, jandarmerie, pompieri.” a declarat Bode, într-o intervenție în exclusivitate în direct la Antena 3.

  • Bode: Am dispus înlocuirea ofițerului

IMAGINI INCENDIARE / Polițiști și procurori, petrecere ilegală în Centrul Vechi din Capitală

„Din cei 4000 de agenți economici, 740 au fost verificați la nivelul Municipiului București. Dintre aceștia, o parte au fost în Centrul Vechi. Așadar, vreau să elimin orice suspiciune că Poliția s-a dus la pont într-o anumită locație.

După ce am constatat ce se întâmplă la respectiva locație, am aplicat o amendă contravențională agentului economic, de 5000 de lei. Am sancționat 25 de participanți la respectiva…nu era vorba de o petrecere pentru că ei nu aveau legătură toți unul cu celălalt…cu 17.500 de lei.

Poliția Română a dispus cercetarea prealabilă a ofițerului de poliție care se afla la momentul respectiv în incida respectivului restaurant, pentru a observa dacă este sau nu vinovat de nerespectarea prevederilor legale care decurg din statutul de polițist.

Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din funcția de coordonator(…) a luptei împotriva COVID. Nu de alta, dar am văzut că Domnul Polițist se lupta cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi dăm această posibilitate.

Celălalt adjunct care îndeplinește și atribuții, este împuternicit la comandă Poliției Capitalei, Ion Berechet, va prelua aceste atribuții.

Am văzut o ieșirea unui polițist, șef de secție în Centrul Vechi, care făcea niște afirmații pe care, sigur, eu sunt obligat să le verific. Nu știu dacă domania să are în responsabilitate și în atribuții să facă astfel de comentarii și să se exprime public așa cum s-a exprimat și vreau să mă lămuresc ce e cu acest aspect.”, a declarat ministrul de Interne pentru Antena3.

Sursa: Antena 3

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati