Ministrul de Interne vrea să reanalizeze procesul de recrutare din sursă externă

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, luni, mai multe măsuri la nivelul instituției pe care o conduce, printre care se numără și reanalizarea procesului de recurtare a polițiștilor din surse externe. Decizia vine după ce un agent, angajat în această formă, a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni și a rănit o alta.

„Regret enorm această tragedie care a șocat o țară întreagă. Am o fiică de vârsta Raisei. Nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă. Pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri în limita competențelor legale și să prezint rezultatele. Transmit condolența familiei Raisei și însănătoșire grabnică Mariei.

”Polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești”

Am solicitat transparență și celeritate în documentarea acestui caz. Am alocat resurse suficiente și am sprijinit nemijlocit procurorul. Polițistul a fost pus la dispoziție de Poliția Capitalei, care a declanșat verificări cu privire la situația agentului.

Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești. Nu executa o misiune cu caracter de urgență. Am văzut că se inducea ideea că dacă era într-o misiune de urgență ar fi fost scutit de anumite obligații. Legea e foarte clară, are obligația cel care conduce o mașină a poliției să circule cu prudență și este scutit doar de partea contravențională nu și de răspunderea penală”, a spus Lucian Bode, într-o conferință de presă.

„Am decis să reanalizăm procesul de recrutare din sursă externă, pe cât de necesar, pe atât de riscant, în unele situații”, a transmis, luni, Lucian Bode.

El a mai spus că e necesară pregătirea continuă a tuturor angajaților MAI.

„Dincolo de pregătirea din școlaă, dincolo de pregătirea de câteva luni, e important procesul de pregătire continuă a angajaților din MAI, la toate structurile, nu doar la cele de ordine publică”, a spus Lucian Bode.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati