Ministrul Dezvoltării, despre legea pensiilor: „Așa cum s-au găsit bani pentru alte proiecte se vor găsi și pentru asta”

0
180

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat marți seară, referitor la legea pensiilor, că așa cum s-au găsit bani pentru alte proiecte se vor găsi și pentru acest obiectiv, care este „extrem de important”. El a explicat că „dacă era să se fluture oamenilor o promisiune se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri”. Ministrul a mai adăugat că „ar trebui să fie diminuată evaziunea fiscală” și „sunt pârghii în acest sens”, potrivit digi24.ro.

„Ceea ce consider că e foarte important e că pensiile reprezintă un jalon în cadrul PNRR și este un jalon în care trebuie să creăm o echitate, iar toate pensiile trebuie să ajungă să fie primite în urma contributivității pe care a avut-o fiecare dintre seniorii noștri. Cu siguranță cum s-au găsit bani pentru alte proiecte se vor găsi bani și pentru acest obiectiv extrem de important. PNL a crescut cu 40% punctul de pensie. Este o dovadă că am ținut cont de acest lucru. Trebuie tratat acest aspect ca și un aspect politic, ca să găsim resursa financiară cu care să putem reglementa acest lucru. Dacă era să se fluture oamenilor o promisiune se făcea spre finele anului viitor, când au loc cele mai importante alegeri. Este extrem de important că legea a fost pregătită chiar de către liberali”, a declarat ministrul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.