Ministrul Economiei: Producția zilnică de măști va fi de un milion pe zi

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în România se vor produce în curând peste un milion de măşti pe zi, afirmând că vor fi măşti suficiente pentru cetăţeni după data de 15 mai când purtarea acestora devine obligatorie în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

“Deja se produc 350.000 de măşti într-o companie privată, alte 350.000 la Romarm, deci deja suntem la 700.000. Astăzi am avut bucuria să aud că se mai produc 200.000 de măşti într-o altă companie privată. La prima companie privată din Maramureş se mai instalează în zilele imediat următoare două linii de producţie, la Romarm în zilele imediat următoare încă o linie de producţie, deci deja avem peste un milion de măşti”, a declarat Virgil Popescu, la DIGI 24.

Virgil Popescu a afirmat că preţul unei măşti ar trebui să fie în jur de 2 lei fără TVA.

“Eu am spus că preţul ar trebuit să fie undeva în jurul cifrei de doi lei fără TVA şi acolo sunt convins că va fi. Ceea ce trebuie să facă mediul privat şi economia, va trebui să asigure ca oferta de măşti să fie cel puţin la nivelul cererii, dacă nu mai mare, tocmai pentru a nu crea speculaţii pe piaţa la preţ şi ne vom asigura de acest lucru ca să avem o ofertă suficientă pentru toţi cetăţenii României”, a adăugat ministrul Economiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati