Ministrul Eduard Novak și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă

Ministrul Sportului, Eduard Novak, medaliat cu argint la ciclism la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a anunţat, joi, că se retrage din activitatea sportivă, el precizând că deocamdată nu ştie dacă această decizie este temporară sau definitivă.

„Viaţa este o strategie. Cel mai important lucru este să mă concentrez pe Strategia Naţională pentru Sport, aşa că, după 15 ani de patinaj viteză şi 23 de ani de ciclism, am decis să mă opresc pentru o perioadă din activitatea competiţională. 2022 poate fi un an crucial, iar prioritatea mea absolută este acest proiect, care are nevoie de toată atenţia şi implicarea. Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu ştiu încă. O iau aşa, pas cu pas, poate durerea deciziei va fi mai uşoară. Nu-mi pot încă imagina viaţa fără competiţii, fără antrenamente. Aceasta a fost existenţa mea atâţia ani şi nu cred că există ceva care să poată compensa împlinirea pe care am simţit-o”, a scris Novak pe pagina personală de Facebook.

„Unele dintre cele mai frumoase şi mai grele momente din viaţa mea au fost legate de sportul de performanţă. Cu siguranţă, aş fi putut să fac multe lucruri mult mai bine, dar important este că am atins tot ce mi-am dorit. Am rămas alături de sport 100% şi ca preşedinte de federaţie, şi acum, ca ministru, şi cred că aceasta trebuie să fie calea normală de a reda viitorilor sportivi experienţa şi cunoştinţele pe care le-am acumulat. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, începând de la prima antrenoare, toţi antrenorii care au urmat, familie, sponsori etc. Îi rog să rămână alături în continuare, în acest proiect frumos: reclădirea destinului sportului românesc prin Strategia Naţională pentru Sport”, a adăugat ministrul.

Carol-Eduard Novak (45 ani) a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, având şi două medalii de argint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012. La ediţia 2020 a Jocurilor Paralimpice, de la Tokyo, în perioada în care ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală la 4.000 de metri, vara aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati