Ministrul Educației a precizat scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală pe 5 mai: Copiii de grădiniță și elevii care nu dau examene se întorc la școală miercuri

0
186
Sorin Cimpeanu
sursa foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, la Antena 3, scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală pe 5 mai.

  • Potrivit acestuia, vor veni la școală, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Ministrul Educației a explicat scenariile în baza cărora aceștia se vor întoarce fizic la ore.

Indiferent de clasă și de scenariul localității în care se află, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special se vor întoarce la cursuri. Vorbim despre elevii care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

Sorin Cîmpeanu a precizat că s-a reușit reducerea scenariilor la două, respectiv „pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

Elevii de clasa a VIII-a se întorc la școală pe 10 mai și vor face cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie. Elevii din clasa a XII-a revin la școală de pe 10 mai până pe 4 iunie.

„Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.