Ministrul Educației, despre CMBSU: Incredibil/ Creşele şi afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate actitivităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni seară, că este „incredibil” ceea ce s-a întâmplat la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, creşele şi afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate actitivităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil, la nivelul municipiului Bucureşti, şi anume, mă refer aici la situaţia creată la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Ministrul a precizat că a cerut în data de13 octombrie o întâlnire la Prefectură pentru a se asigura că nu vor exista probleme atunci când în Capitală se va atinge pragul de 3 la mie al ratei de infectări.

„(…) mă aşteptam ca astăzi să ia o decizie clară. A existat o hotărâre a Comitetului pe care înţeleg că dl prefect a revocat-o între timp, şi anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creşele şi unităţile de învăţământ preuniversitar şi universităţile. Am atras atenţia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti că în cuprinsul acestei hotărâri există nişte erori. Creşele şi afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate actitivităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a adăugat Anisie.

În cazul universităţilor senatul acestora decide cu privire la suspendarea cursurilor, nu CMBSU, a precizat ministrul Educației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati