Ministrul Educației recomandă tuturor universităților trecerea în online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, recomandă facultăților trecerea în online. El a trimis o adresă în acest sens către toate universitățile din țară. În virtutea autonomiei universitare, decizia va rămâne la fiecare universitate în parte. Deja două universități au anunțat că se vor conforma.

În adresa transmisă către toate universitățile din țară, Ministerul Educației invocă ultimele decizii luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență din data de 22.10.2021 „privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătate publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2”.

Au fost însă exceptate de la recomandarea Ministerului Facultățile de Medicină Generală de la universitățile de profil. „Ministerul Educației recomandă instituțiilor de învățământ superior din sistemul național de învățământ trecerea în online a tuturor activităților în perioada 25.10.2021 – 05.11.2021, cu excepția facultăților de medicină”, se precizează în documentul citat, potrivit Libertatea.

Două universități s-au conformat deja În urma recomandării ministerului, la Iași, spre exemplu, Consiliile de Administrație ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) și Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) s-au întrunit și au luat decizia de aplicare a recomandărilor ministerului pentru următoarele două săptămâni.

La UAIC deja funcționa un sistem majoritar online la peste 80% dintre facultăți, decizia privind organizarea cursurilor fiind lăsată la discreția fiecărei facultăți în parte. La TUIASI funcționa un sistem hibrid, cursurile erau online, dar seminariile și laboratoarele se făceau față în față, cu prezența studenților în sălile de clasă, dar respectarea măsurilor sanitare impuse la nivel național.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati