Ministrul Educației spune că a crescut numărul de tentative de suicid printre elevi în pandemie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că şcoala a fost afectată în timpul pandemiei „enorm, înfricoşător de mult” şi că „pierderile educaţionale sunt foarte mari”, greu de recuperat, necesitând perseverenţă şi implicare.

Școlile din România au stat închise o perioadă îndelungată pe durata pandemiei, fiind deseori sacrificate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

„Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli – extrem de grav. O spun psihologii, cei cu pregătire, cu competenţă în a se pronunţa asupra acestui subiect. Există, vedem bine, din păcate, doar în ultimele zile, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. Există – şi o spun iarăşi medicii – o multiplicare a afecţiunilor oftalmologice”, a spus ministrul, la Prima Tv, fără să detalieze însă cu statistici exacte, notează G4Media care citează Agerpres.

În 2020, abandonul şcolar a crescut din nou la 15,6%

Cîmpeanu a adăugat că în această perioadă s-au adâncit inechităţile deja existente în sistemul românesc de învăţământ, dar că a crescut şi abandonul şcolar.

Astfel, din 2015 până în 2019 s-a înregistrat o scădere a abandonului şcolar de la 18-19% la 15,3%. Însă, în 2020, abandonul şcolar a crescut din nou la 15,6%, atingând în mediul rural o valoare medie de 26%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati