Ministrul Energiei anunță semnarea primului contract pentru dezvoltarea Unităților 3 şi 4 de la Cernavodă

Un nou pas important! Nuclearelectrica a anunțat avansarea Proiectului Unităților CANDU 3&4! În cadrul actualei Etape Pregătitoare, Energonuclear S.A., compania de proiect, a semnat primul contract cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 și OEM Candu (Producatorul Original al Tehnologiei Candu)., transmite ministrul Energiei, Virgil Popescu.

  • Virgil Popescu: Mă bucur și salut semnarea primului contract care avansează dezvoltarea Proiectului Unităților CANDU 3&4 de la Cernavodă. Parteneriatul cu SUA și Canada va permite țării noastre să atingă obiectivele de decarbonare pe care și le asumă.

Ministrul Energiei mai spune că semnarea primului contract cu Candu Energy și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 este un pas important și este foarte optimist că în viitor vom fi o țară independentă energetic.

În cadrul contractului, CANDU Energy va oferi servicii de inginerie pentru elaborarea și actualizarea unor documentații necesare demarării Proiectului Unităților CANDU 3&4 (printre care actualizarea documentelor de bază de licențiere, actualizarea ghidurilor de securitate nucleară, actualizarea listei modificărilor de proiect cu funcții de securitate nucleară).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati