Ministrul Finanțelor renunță la suprataxarea celor cu mai multe locuințe și mașini

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a renunțat la supraimpozitarea locuințelor, oficialul afirmând, vineri, că nu este un adept al taxelor noi și că așteaptă propuneri privind reforma fiscală din partea societății. În schimb, ministrul a declarat că dorește o analiză a taxării muncii.

„Nu sunt adeptul supraimpozitării proprietăților. Unde se poate o ajustare este în zona de reglementare comercială a unor activități de business. Să echilibrăm ce înseamnă business pe persoană fizică și business pe persoană juridică pentru a fi o echitate fiscală. Să lăsăm societatea să se exprime și o să vedeți că soluțiile vor veni din societate”, a spus Câciu, într-o conferință derulată vineri.

Ministrul a mai spus că România trebuie să își reformeze sistemul fiscal, conform angajamentelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El s-a pronunţat pentru a analiză asupra impozitării muncii, afirmând că mediul de afaceri s-a plâns că nivelul de taxare este ridicat în acest domeniu, potrivit Libertatea.

Câciu declarase miercuri, într-un interviu pentru Hotnews, că „nu este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți”. „Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”, a spus Adrian Câciu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati