Ministrul Justiției, despre Popoviciu, Rizea și Bica: Procedurile de extrădare, acceptate/Vor veni curând acasă

Ministrul Justiției, Catalin Predoiu, a declarat, joi, că Abraham Morgenstern, Cristian Rizea sau Puiu Popoviciu ar putea fi aduși în curând în România, afirmând că în toate cazurile în care fugarii au fost identificați, s-au îndeplinit demersurile în vederea extrădării.

„Referitor la cele două persoane menționate (Sorin Strutinsky și Daniel Dragomir) au fost condamnate, deci au fost identificate, anchetate, inculpate și condamnate, deci Justiția și-a făcut datoria, cel puțin în cazul celor două persoane. Acum, aplicarea unei pedepse se face pe conformare voluntară, adică, în mod normal cel care a fost în fața Justiției și a primit o decizie de condamnare ar trebui măcar atâta lucru să facă, să accepte verdictul și să accepte pedeapsa și s-o execute”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Alina Bica – Madrid, Puiu Popoviciu-Londra, Cristian Rizea – Republica Moldova și Abraham Morgenstern vor fi repatriați, a precizat Predoiu.

„Ceea ce am voie să comunic, potrivit legii, începem cu domnul Morgenstern, este localizat în Brazilia, în fond, cererea de extrădare a fost admisă de instanțele braziliene, se află acum într-o procedură de recurs la Curtea Supremă din Brazilia, nu vreau să anticipez un verdict, dar să spunem că sunt optimist, dat fiind că la fond a fost o soluție favorabilă și că la un moment dat, domnul Morgenstern va păși din nou pe teritoriul României pentru a-și executa pedeapsa. Domnul Rizea, s-a făcut cerere de extrădare, din păcate, asta este situația în momentul acesta, Republica Moldova, nu-și extrădează cetățenii, dânsul are dublă cetățenie, dar noi am făcut o cerere de delegare a executării pedepsei în Republica Moldova, la care așteptăm răspuns, am făcut o invitație omologului pentru un tratat de extrădare între noi și Republica Moldova, pentru că nu există un astfel de tratat, dar nu am primit răspuns, deci și în cazul acesta Ministerul Justiției a făcut tot ce se putea. Despre Alina Bica, despre care spuneați că este localizată în Madrid, sincer nu aveam această informație, nu pot s-o comentez, trecem la Puiu Popoviciu, de asemenea, cererea de extrădare a fost admisă în fond și se află într-o formă de recurs, așteptăm rezultatul”, a precizat Cătălin Predoiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati