Ministrul Ligia Deca reintroduce gramatica şi la liceu

În septembrie 2023, noile planuri cadru pentru învățământul liceal vor fi implementate, iar ministrul Educației a anunțat că gramatica va fi reintrodusă în programele de studiu.

Gramatica va fi predată şi la liceu

„Vreau ca elevii să studieze elemente de exprimare corectă şi la liceu, nu doar în gimnaziu”. Elevii romani au nevoie să înveţe gramatică şi la liceu nu doar în gimnaziu, spune Ligia Deca. Totuşi, despre asta se discută însă încă din 2020. „Am încredere că acest lucru se va concretiza în noile programe pentru liceu!”, spune ministrul educaţiei. Legile educaţiei au fost publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare de pe 2 septembrie 2023, informează Aleph News.

În iunie anul acesta, Ligia Deca, ministrul Educației

Rolul esențial al gramaticii în educație

Corina Popa, fondatoarea școlii de gramatică, a fost invitată să discute despre rolul esențial al gramaticii în cadrul sistemului educațional la Aleph News.

„Cu siguranţă vorbim despre multiple beneficii, iar primul ar fi scrierea corectă, acolo unde este necesar, a acuzativului – pe care – . Gramatica ne învaţă să gândim clar, logic, iar învăţarea la liceu dă, cu siguranţă, valoare testelor de orice fel, dar şi o comunicare mai bună, nu doar între elevi, ci şi între elevi şi profesori.”

, a anunțat cu bucurie că procesul de revizuire a planurilor-cadru pentru liceu va fi demarat după intrarea în vigoare a noilor legi educaționale. Această veste pozitivă a fost întâmpinată cu entuziasm de către Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța. Astfel, se poate observa că Deca a făcut în sfârșit un anunț care a fost bine primit de către comunitatea educațională.

Sursa: B1

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati