Ministrul Lucian Bode despre amenda primită de PNL: ”Eu nu am fost la congres ca ministru de Interne”

Ministrul Lucian Bode a declarat marți, în legătură cu amenda de 10.000 de lei primită de PNL de la Poliția Română pentru congres, că ”eu nu am fost la congres nici ca organizator, nici ca ministru de Interne, ci ca delegat. Ce ar fi trebuit să fac?”

La rândul său, premierul Cîțu pasează responsabilitatea la Ludovic Orban: Aveam un președinte de partid.

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la Congresul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

La finalul ședinței conducerii PNL, Lucian Bode a vorbit și el despre amenda dată PNL, spunând că nu a fost respectată distanța în momentul votului și că în sală scaunele erau așezate la o distanță de 3 metri.

„Eu nu am fost acolo nici organizator, nici ministru de Interne. Acolo m fost delegat. Responsabilitatea revine organizatorului. Ce ar fi trebuit să fac?”, a răspuns Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a intervenit și el, spunându-le jurnaliștilor că trebuie întrebat organizatorul: „Organizatorii au fost aleși înainte și aveam un președinte al partidului”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati