Ministrul Mediului a lansat campania ”Curăţăm România!”: Colectarea separată lasă de dorit, mai ales în Bucureşti – VIDEO

Colectarea separată lasă de dorit, mai ales în Bucureşti, dar sunt foarte multe localităţi unde trebuie îmbunătăţite serviciile de colectare selectivă, a declarat, luni, ministrul Mediului, Barna Tanczos, într-o conferinţă de presă.

„Colectarea separată lasă de dorit, mai ales în Bucureşti. Nu aş vrea să vorbim numai despre Bucureşti. Ministerul este în Bucureşti, dar sunt foarte multe localităţi unde trebuie îmbunătăţite serviciile de colectare selectivă. Sunt milioane de cetăţeni români care, dacă ar avea la dispoziţie un sistem corect, nu ar mai amesteca deşeurile.

Dacă le colectează selectiv, este absolut inadmisibil ca maşina care vine să le amestece după aceea. Sunt foarte multe ONG-uri, foarte mulţi cetăţeni care ar vrea să schimbe faţa acestei ţări, dar este nevoie şi de servicii de calitate puse la dispoziţie de unităţile administrativ-teritoriale”, a afirmat Barna Tanczos, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a lansat luni Campania Naţională „Curăţăm România!”, care se adresează tuturor românilor, fiind prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autorităţile centrale şi cele locale, precum şi asociaţiile de profil.

Campania a început luni, 4 aprilie, şi se va desfăşura până pe 4 mai, sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati