Ministrul Mediului, despre noua taxă de poluare: „Am avut o primă discuţie cu dealerii şi producătorii auto”

Barna Tanczos, ministrul Mediului, a declarat, miercuri, că în curând se vor lansa dezbateri publice între autoritățile locale, dar și cu dealerii și producătorii auto pentru a se stabili dacă România va introduce o nouă taxă de poluare!

„Putem vorbi despre o taxă de poluare, putem vorbi despre o formă de taxă care este aplicabilă în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, o formă prin care poluatorul plăteşte acolo unde există poluare. Şi această dezbatere publică cred că trebuie să aibă loc în cursul anului 2021.

Am avut o primă discuţie cu dealerii şi producătorii auto, dar nu despre taxa auto, ci despre programele de susţinere a înlocuirii parcului auto.

Dezbaterile, după aprobarea bugetului

După aprobarea bugetului şi după finalizarea discuţiilor pe baza Programului de Rezilienţă şi Relansare, vom lansa dezbateri publice, atât cu autorităţile publice locale unde avem infrigement pe poluarea aerului, despre soluţiile care sunt propuse de UAT-uri, cât şi cu cetăţenii, dealerii auto şi producătorii auto pentru a vedea în ce măsură România trebuie să se alinieze în rândul statelor care aplică diverse forme de taxare a poluării sau trebuie să rămânem în grupul celor 3-4 state membreale UE care nu aplică nicio formă de taxare a poluării aerului”, a declarat Barna Tanczos, miecuri, potrivit gandul.ro.

Ministrul Mediului a făcut anunțul despre Noua Taxă Auto și ce se va întâmpla cu ea în acest an!

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a făcut li în luna ianuarie declarații despe mult discutata taxă auto, care a fost eliminată din România în urmă cu mai mulți ani!

În Europa, în vederea reducerii poluării aerului prin mijloacele de transport sunt 24 de state membre care aplică diverse forme de inhibare, de descurajare. Sunt trei state membre care nu au absolut nicio formă de taxare a poluării.

„Taxarea poluării nu este un scop în sine”

Taxarea poluării nu este un scop în sine, scopul statului nicăieri nu este obţinerea sumelor pentru bugetul de stat, ci descurajarea formelor de poluare”, a explicat ministrul Mediului, citat de news.ro.

Ministrul a mai adăugat faptul că toate procesele legate de această taxă au fost pierdute de statul român.

„Am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele”

„În niciun caz taxă auto, pentru că am văzut în zece ani că am pierdut toate procesele, este o întrebare dacă folosim taxarea poluării ca o soluţie de reducere a poluării, este o întrebare dacă folosim această soluţie la nivel naţional sau pe plan local, acolo unde avem probleme, pentru că principiul poluatorul plăteşte este un principiu… şi trebuie respectat de fiecare dată. Şi România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile centre urbane”, a mai afirmat ministrul Mediului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati