Ministrul Mediului, despre probele de apă din lacul IOR: Nu au rezultate „catastrofale”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susţine că rezultatele analizelor făcute pe probe de apă din lacul IOR, care în ultima vreme şi-a schimbat culoarea în roşu, nu au rezultate „catastrofale”.

El a precizat că analizele făcute până acum nu arată că în lac ar fi fost deversate dejecţii, pentru că nu au fost identificaţi nitriţi sau nitraţi, scrie news.ro.

„S-au făcut foarte multe analize şi astăzi când am plecat de la minister colegii mei căutau soluţia şi laboratorul la care să mai facă nişe analize suplimentare. Până acum, din analizele standard pe care le facem pentru apele curgătoare şi pentru lacuri, nu a ieşit nimic senzaţional în evidenţă.

Sunt undeva aproape de parametrii normali, se continuă analizele şi sper ca mâine să avem rezultatele la alte laboratoare pentru a vedea partea de bio-componentă. Nu au găsit urme de dejecţii, dejecţii ar însemna nitriţi, nitraţi şi nu au găsit.

Deci e o chestiune extrem de ciudată, culoarea într-adevăr este roşie, se vede cu ochiul liber şi în momentul în care am dus apa la primele laboratoare rezultatele nu au fost catastrofale”, a declarat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi24.

Lipsa de oxigen ar fi o posibilă cauză

El a explicat că lacul IOR poate să-şi fi schimbat culoarea şi din cauza lipsei de oxigen.

Ministrul a precizat că miercuri se aşteaptă rezultatele altor analize de laborator pe apa prelevată din lacul IOR din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati