Ministrul Mediului, întrebat cât mai costă o călătorie cu metroul: „Le plătesc de pe card, recunosc că nu știu exact”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că folosește metroul, dar crede că un bilet costă 1,5 lei, deși în realitate o călătorie la Metrorex este de 3 lei sau 2,5 lei pentru o cartelă cu 10 călătorii, scrie economedia.ro.

Tanczos Barna a participat vineri, în „Vinerea Verde”, la o conferință organizată în cadrul Salonului Auto București 2022, unde a fost întrebat cât costă o călătorie cu transportul în comun, la metrou și la suprafață cu STB-ul.

Ministrul a prezentat jurnaliștilor cartele de metrou pe care le avea în portofel, dar nu a știut cât costă, deși a spus că le-a plătit cu cardul.

„Biletele pe care le iau sunt de 10 călătorii și le plătesc de pe card, 1,5 lei, în zona aceea, recunosc că nu știu exact. (Reporter: 3 lei și la metrou și la STB). Dacă așteptați câteva secunde vă arăt biletul (Reporter: E 25 de lei cartela cu 10 călătorii, deci nu 1,5 lei). Deci încă o dată, aduceți-mi o cartelă cu 10 călătorii și vă aduc și eu”, a fost discuția ministrului mediului cu jurnaliștii.

Din august 2021, la Metrorex și STB s-a aplicat integrarea tarifară. La STB tarifele au crescut de la 1,3 lei la 3 lei/călătorie, iar la Metrorex cartela s-a scumpit de la 2,5 lei/călătorie la 3 lei/călătorie.

Spre deosebire de ministrul Mediului care spus că folosește metroul, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a recunoscut că nu merge cu metroul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati