Ministrul Mediului recomandă montarea centralelor pe lemne: Nu e nicio rușine

0
336
Pixabay

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că folosirea lemnelor pentru locuințe rămâne esențială și că e nevoie de un program social destinat celor care își încălzesc astfel casele, pentru că lemnul s-a scumpit.

Întrebat dacă recomandă montarea unei centrale pe lemne, în condițiile în care energia și gazul s-au scumpit foarte mult, Tanczos Barna a răspuns afirmativ și a dat propriul exemplu.

”În Austria, ei se bazează în continuare pe lemn”

„Da, sigur. Fără doar și poate! Eu stau la țară. Am de 22 de ani centrală pe lemn, aceeași centrală adusă din Suedia. Am și centrală pe gaz, dar an de an facem căldură în casă bazându-ne pe centrală pe lemne. Lemnul provind din uscături sau fag, care nu se poate folosi pentru industrializare. E soluția ideală pentru mediul rural. Nu e nicio rușine.

În Austria, ei se bazează în continuare pe lemn, dar pe alte tehnologii, pe tocătură, pe pelerizare, automatizare, reduc foarte mult emisiile. E drumul pe care trebuie să mergem și noi.

Nu putem de azi pe mâine, ci pe un alt sistem național, pe alternativele care vin cu timpul. Și gazele care vin cu timpul și energia electrică va veni cu timpul și pompele de căldură pot apărea, dar încă o dată, nu vor înlocui de azi pe mâine centralele pe lemn”, a explicat ministrul Mediului, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.