FOTO Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs în drumul spre București și l-a fotografiat din mașină

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București, în localitatea Bixad din județul Covasna. Barna a postat fotografii pe pagina sa de Facebook și a precizat faptul că animalul nu s-a speriat de mașini și nici de localnici.

”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, a scris ministrul, luni dimineața, pe Facebook.

Ulterior, ministrul a spus la Digi24 că ursul se afla la 50-100 de metri de mașina sa și că nu este pentru prima dată când i se întâmplă acest lucru.

„Din păcate, fenomenul se generalizează și devine apăsător”, a spus el.

„A fost un exemplar mic, nu foarte mare, care era pe o zonă cosită de câmp și care pur și simplu nu a băgat în seamă nici mașinile, nici trecătorii, nici persoanele care au coborât din mașini ca să vadă un urs în libertate”, a adăugat ministrul.

El a făcut din nou un apel la oameni să nu hrănească urșii.

„E extrem de periculos. Trebuie să interzicem orice acțiune de hrănire, de atragere a ursului în zona locuită, indiferent că vorbim de scop turistic, inconștiență, orice acțiune iresponsabilă de hrănire a acestor animale la marginea drumului trebuie sancționată. Prin aceste acțiuni creăm o legătură anormală între aceste animale sălbatice și om și domesticim o specie care-și are locul în pădure”, a spus Barna.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati