Ministrul Mediului susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marți, că primarii susțin taxarea suplimentară a mașinilor second hand, deoarece există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări.

Edilii i-au transmis ministrului Mediului că sunt samsari care depun chiar și 50 de cerereri de înmatriculare. Tanczos Barna a declarat că o eventuală taxare va fi pregătită din timp.

„Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat, marţi, la TVR, ministrul Mediului.

Despre o posibilă majorare a taxelor actuale, ministrul a declarat că orice majorare sau orice taxă nouă trebuie pregătită cu 6 luni înainte.

Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţi ai autorităţilor locale, dânşii vor susţine (majorarea taxelor n.red.) în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor”, a spus ministrul.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati